Pro koho je kratom vhodný a kdo by se mu měl naopak vyhýbat?

Kratom je na vrcholu popularity, stále více lidí si ho pořizuje v podobě prášku ze sušených listů tohoto stromu, aby mohli léčit své neduhy. Někoho láká bílý kratom, jiní raději sáhnou po červeném nebo třeba zeleném. Kratom může být vhodný pro různé skupiny lidí, v závislosti na jejich individuálních potřebách a zdravotním stavu. Nicméně, je důležité mít na paměti, že kratom není vhodný pro každého a jeho užívání by mělo být pečlivě zváženo.

Pro koho je kratom vhodný?

  • Lidé trpící chronickou bolestí: Kratom může být užitečný pro lidi trpící různými typy chronické bolesti, jako je artritida, fibromyalgie, bolesti zad a další. Jeho analgetické účinky mohou poskytnout úlevu od bolesti a zlepšit kvalitu života.
  • Lidé s úzkostí a depresí: Někteří lidé používají kratom ke zlepšení nálady a ke zmírnění příznaků úzkosti a deprese. Jeho anxiolytické a antidepresivní vlastnosti mohou pomoci zlepšit duševní zdraví.
  • Osoby s nízkou energií a problémy se soustředěním: Kratom v menších dávkách může působit jako stimulant, zvyšující energii a koncentraci. To může být prospěšné pro lidi, kteří potřebují zvýšit svou produktivitu nebo se vypořádat s únavou.
  • Lidé odvykající opioidům: Kratom může být užitečný pro ty, kteří se snaží odvykat opioidy, protože může zmírnit abstinenční příznaky a snížit touhu po opioidech. Pomáhá také postupně snižovat dávku opioidů.
  • Osoby s problémy se spánkem: Větší dávky kratomu mohou mít sedativní účinky, což může pomoci lidem trpícím nespavostí nebo problémy se spánkem.
  • Lidé s trávicími problémy: Tradičně se kratom používá k léčbě různých střevních problémů, jako je průjem a dráždivý tračník, díky svým regulujícím účinkům na trávení.

Kdo by se měl kratomu vyhýbat?

  • Těhotné a kojící ženy: Bezpečnost kratomu během těhotenství a kojení nebyla dostatečně prozkoumána, a proto se jeho užívání v těchto obdobích nedoporučuje.
  • Osoby s určitými zdravotními problémy: Lidé s onemocněním jater, ledvin, srdečními problémy nebo jinými závažnými zdravotními stavy by měli být opatrní při užívání kratomu a konzultovat jeho užívání se svým lékařem.
  • Jedinci s anamnézou závislostí: Kratom může být návykový, a proto by měl být používán opatrně, zejména u lidí s anamnézou závislostí na drogách nebo alkoholu.
  • Děti a dospívající: Bezpečnost a účinnost kratomu u dětí a dospívajících nebyla prokázána, a proto se jeho užívání v této věkové skupině nedoporučuje.

Je důležité kratom nakupovat pouze z kvalitních zdrojů. V tuzemsku je řada kvalitních prodejců. Pokud ještě nemáte svůj kratom obchod, kde byste nakupovali, skvělou volbou je Neonkratom.cz. K dispozici jsou vám zde všechny kmeny kratomu ve skvělé kvalitě.